Innergize 2023: The Schedule

Welcome to Seattle, hometown of Zenoti and Innergize 2023: The Time to Thrive.  

Get ready to accelerate business growth, engage and inspire your staff, and exceed client expectations with help from beauty and wellness experts at Innergize. Here’s a schedule preview.

Day 0 | Sunday, September 17

During this interactive training day, learn the best ways to use Zenoti to maximize revenue and further streamline your operations. Here's your open invitation to be elbow to elbow with Zenoti product leaders and experts who will highlight key software features and timesaving tips.

8:00am-4:00pm

All Day

Early registration

1:00pm-5:00pm

Afternoon

Zeenius Bar

When else do you get an in-person, all-access pass to product experts? Stop by to ask the Zenoti team your product-related questions.

Zenoti Workshops

1:00pm-1:45pm

45 minutes

Optimizing front desk operations

Trainers
Trainer
Kevin Lange - Manager (Product Management), Zenoti
Nathan Blankenburg - Customer Training Specialist (Customer Success), Zenoti

New features! Witness the seamless convenience of Zenoti's new drag-and-drop feature, designed to effortlessly move and organize your appointments...

+ MORE

1:00pm-1:45pm

45 minutes

Grow faster: Turn on built-in marketing features you won't find anywhere else

Trainers
Trainer
Raja Vadlamudi - Senior Director (Product Management), Zenoti
Stefanie Caruso - Customer Training Specialist (Customer Success), Zenoti

Are you optimizing Zenoti Marketing features to automate your marketing efforts? Zenoti's fully integrated Marketing suite is standing by to help you grow – fast. Reduce your team's effort and automate your outreach to generate personalized offers – then watch your revenue grow.

+ MORE

2:00pm-2:45pm

45 minutes

Holiday sales boost: Maximizing gift card strategies

Trainers
Trainer
Sampath Thodupunuri - Vice President (Product Management), Zenoti
Stefanie Caruso - Customer Training Specialist (Customer Success), Zenoti

Unlock the power of gift cards to supercharge your holiday sales in this dynamic training session. Learn the ins and outs of leveraging both physical and virtual gift cards to drive guest engagement, attract new customers, and increase revenue during the festive season.

+ MORE

2:00pm-2:45pm

45 minutes

Boost efficiency and compliance: Mastering charting and photo management

Trainers
Trainer
Sruthi Chekuri - Director (Product Management), Zenoti
Nathan Blankenburg - Customer Training Specialist (Customer Success), Zenoti

Ready to elevate your clinic’s efficiency and compliance to new heights? During this session, we will guide you in creating visually engaging charts and accelerating data entry with the power of dot phrases...

+ MORE

3:00pm-3:45pm

45 minutes

Boosting rebookings – and your customer retention

Trainers
Trainer
Nathan Blankenburg - Customer Training Specialist (Customer Success), Zenoti
Shikha Guwalani - Director (Sales), Zenoti

Learn effective ways to enhance rebookings and increase customer retention in this training session...

+ MORE

3:00pm-3:45pm

45 minutes

Data-driven decisions: Unleashing analytics and reports

Trainers
Trainer
Srinivas Karuturi - Chief Data Officer, Zenoti
Michael Simonelli - Product Trainer (Customer Success), Zenoti

You don’t need to be a financial wiz to use data to make your next critical decision. See how Zenoti makes it easy to quickly find and track your most meaningful business goals. In this session, product experts will show you how to access, configure, and use integrated reporting tools.

+ MORE

4:00pm-4:45pm

45 minutes

Tips on making more tips

Trainers
Trainer
Stefanie Caruso - Customer Training Specialist (Customer Success), Zenoti

Bigger tips means a happier staff. Learn how to optimize your tipping and payment processes with Zenoti in this interactive workshop. Discover the powerful features that can revolutionize your business, improve morale, and enhance customer satisfaction, including...

+ MORE

4:00pm-4:45pm

45 minutes

Boost your brand's discoverability

Trainers
Trainer
Raj Rayru - Vice President (Product Management), Zenoti
Michael Simonelli - Product Trainer (Customer Success), Zenoti

In this empowering session, learn how to catapult your brand's online visibility and drive guest discovery effortlessly. Discover the secrets to rank higher in Google search results, utilizing powerful tools like Reserve with Google and Facebook/Instagram Book Now features. Uncover the advantages of direct customer engagement, and how it surpasses the limitations of aggregators like ClassPass. Gain actionable insights to ensure your brand stands out, captivates audiences, and thrives in the digital landscape.

+ MORE

Day 1 | Monday, September 18

Hear from leaders of top-performing salons, spas, and medspas, as well as beauty and wellness experts and innovators. Session takeaways and networking time will help you co-create the future of the industry – and that of your business.

After lunch, choose from breakout sessions focused on accelerating business growth, engaging and inspiring staff, and exceeding client expectations.

7:00am-8:00am

1 hour

Breakfast

Speaker
Speakers
+ MORE

8:00am-8:30am

30 minutes

Welcome address and industry overview

Speaker
Speakers
Sudheer Koneru - CEO, Zenoti

Charge up for the summit with Zenoti co-founder and CEO, Sudheer Koneru. He’ll share what benchmark data reveals about the landscape of beauty and wellness ...

+ MORE

8:30am-9:15am

45 minutes

Profit Engineering a Membership Model

Speaker
Speakers
Cindy Meiskin - CXO, Hand & Stone Massage and Facial Spa
Josh Goodell - CEO, Boardroom Styling Lounge
Ryan Rose - CEO, VIO Med Spa

In today's business landscape, membership and subscription models have emerged as powerful tools to enhance consumer convenience and drive profitable ...

+ MORE

9:15am-10:00am

45 minutes

Keynote address

Speaker
Speakers
Elizabeth Gilbert - Author of Eat, Pray, Love

#1 New York Times bestselling author Elizabeth Gilbert is best known for her 2006 memoir Eat, Pray, Love (later adapted into a 2010 film of the same name, starring Julia Roberts). In this keynote address ...

+ MORE

10:00am-10:30am

30 minutes

Coffee and Networking: Meet & Greet with Elizabeth Gilbert, author of Eat, Pray, Love

Speaker
Speakers
+ MORE

10:30am-11:15am

45 minutes

Say goodbye to the Great Resignation: How to attract, engage, and retain top talent

Speaker
Speakers
Susan Haise - CEO, Edgeless Beauty Group
Larry Silvestri - SVP / Chief Operating Officer
Jenny Perzanowski - HR Director, Douglas J Aveda Institute & Salons
Marilyne Gagné - Founder & President, Dermapure Clinics

Recent years have seen new levels of staff attrition in a difficult economic climate. Hear from industry professionals and HR experts on how to keep ...

+ MORE

11:15am-12:15pm

1 hour

The spirit of Innergize

Speaker
Speakers
Alex Banayan - Author & Speaker
+ MORE

12:15pm-1:00pm

45 minutes

Lunch and Networking

Speaker
Speakers
+ MORE

1:00pm-5:00pm

4 hours

Zeenius Bar

Speaker
Speakers

When else do you get an in-person, all-access pass to product experts? Stop by to ask the Zenoti team your product-related questions.

+ MORE

Afternoon Breakout Sessions

For targeted learning, choose one option per time slot to further explore these themes:  

  1. Accelerate business growth
  2. Engage and inspire staff
  3. Exceed client expectations

1:00pm-1:45pm

45 minutes

Ensuring that guests buy their products from you: Proven sales tactics for retail and add-ons

Speakers
Speaker
Alissa Bayer - Founder & Owner, milk + honey
Vikram Bhatt - Founder, Enrich Salon

The majority of today's guests apply a range of products and treatments to their regular beauty regimen. As their chosen expert on ...

+ MORE

1:00pm-1:45pm

45 minutes

Digitizing your customer experience

Speakers
Speaker
Jayson Rapaport - Co-founder, Birds Barbershop
Jason Carrigan - VP, Performance & Technology, OVME
Eric Haberacker - Director of Digital and Social Media, Hand & Stone Massage and Facial Spa

Data shows that most beauty and wellness customers prefer the control and ease of digital access. But if you believe digital ...

+ MORE

1:00pm-1:45pm

45 minutes

Career growth for employees

Speakers
Speaker
Katie Trent - CEO, Gene Juarez Salons
Jo Kelton - COO, Removery
Tony Gordon - CEO, Gordon Salons

We all know the pains of staff attrition. Schedule gaps. Loss of customers. Recruiting and hiring costs. One of the keys to keeping ...

+ MORE

2:00pm-2:45pm

45 minutes

Getting down to the (grass) roots: Capitalizing on social media and influencer marketing

Speakers
Speaker
Jonny Levi - Owner, Jonny Levi Studio
Courtney Anderson - Founder & Owner, Spa Trouvé
Jo Kelton - COO, Removery

If you're not making the most of your social media presence, you're missing out on a free, remarkably powerful forum. See how to ...

+ MORE

2:00pm-2:45pm

45 minutes

Is franchising my business right for my brand and me?

Speakers
Speaker
Ryan Rose - CEO, VIO Med Spa
Fredrick Tennet - Director (Franchise Operations), The NOW Massage
Dmitry Nartov - CEO, Sugaring NYC
Daria Nartov - Founder & Managing Partner, Sugaring NYC

Franchising can be very alluring to many entrepreneurs. Too often, operators only see the success of larger-format players like Massage Envy. Understanding ...

+ MORE

2:00pm-2:45pm

45 minutes

Driving revenue with memberships

Speakers
Speaker
Sampath Thodupunuri - Vice President (Product Management), Zenoti

Membership management is a breeze with Zenoti. This session will walk you through the different types of memberships and the benefits of automated recurring collections. We will demonstrate the hassle-free experience for your front desk and how your members can enjoy ...

+ MORE

3:00pm-3:45pm

45 minutes

Automating your marketing to fill your appointment book: How to personalize with data

Speakers
Speaker
Jack Bachinsky - CMO, Hand & Stone Massage and Facial Spa
John Wheeler - CEO, Alpha Aesthetics Partners
Chase Patrick Hanson - Chief Technology Officer, iCRYO

A panel of industry leaders digs into the marketing approaches and strategies that yield results ...

+ MORE

3:00pm-3:45pm

45 minutes

Work smarter, not harder: How to drive revenue and cut costs with Zenoti integrations

Speakers
Speaker
Srinivas Karuturi - Chief Data Officer, Zenoti

You might be underutilizing the feature-rich Zenoti platform, especially its timesaving integrations. Learn how Zenoti works seamlessly with other key software you already use ...

+ MORE

3:00pm-3:45pm

45 minutes

No boundaries: How influential women are changing the face of the industry

Speakers
Speaker
Susan Haise - CEO, Edgeless Beauty Group
Marilyne Gagné - Founder & President, Dermapure Clinics

Every day, powerful women are defining what's next for the industry. In this session, you'll hear how ...

+ MORE

4:00pm-4:45pm

45 minutes

Following the 'buy now, pay later' trends: How to implement a BNPL model at your business

Speakers
Speaker
Vamshi Reddy - SVP & GM, Zenoti
Manny Perez - Senior Director (Product Marketing), Zenoti

If you offer higher-priced services but don't offer a BNPL option, you're leaving money on the table. With 'pay later' opportunities ...

+ MORE

4:00pm-4:45pm

45 minutes

Best practices in inventory management

Speakers
Speaker
Sruthi Chekuri - Director (Product Management), Zenoti

Learn the art of effective inventory control. Here, we will talk about a gamut of topics, from effective product setup and optimal stock replenishment to strategic alert systems. Learn...

+ MORE

4:00pm-4:45pm

45 minutes

Recruiting and retaining rockstar talent in a challenging hiring environment

Speakers
Speaker
Van Council - Co-founder of Van Michael Salons

Since the pandemic, employment has been 'a buyer's market,' with more than 50 million people quitting their jobs just in 2022. Find out ...

+ MORE

6:00pm-9:00pm

Party at the Museum of Pop Culture (MoPOP)

Speakers
Speaker
+ MORE
No items found.

Day 2 | Tuesday, September 19

Make the most of a final day packed with dynamic sessions and expert guidance from leaders in the artificial intelligence space. Learn why AI is key to transforming your business and supercharging growth, and how Zenoti innovations can help you do both.

After lunch, choose from breakout sessions focused on accelerating business growth with AI, engaging and inspiring staff, and exceeding client expectations.

7:00am-8:00am

1 hour

Breakfast

Speakers
Speaker
+ MORE

8:00am-8:45am

45 minutes

Zenoti magic: Supercharging your business growth with new AI innovations

Speakers
Speaker
Sudheer Koneru - CEO, Zenoti
Dheeraj Koneru - CRO, Zenoti
Vamshi Reddy - SVP & GM, Zenoti

Discover the amplifying power of Zenoti software as we unveil cutting-edge AI innovations designed to fuel your business's growth. Join us to explore ...

+ MORE

8:45am-9:30am

45 minutes

Strategies and innovations that drive growth: How to stand out in a crowded market

Speakers
Speaker
Clint Carnell - Former CEO, HydraFacial (BeautyHealth); Founder/Board Member, OrangeTwist; CEO, InBrace + Geneo, a Greyspace Holdings company
Jo Kelton - COO, Removery
Sachin Kamat - Former Director, Enrich Salon

Building an exciting, must-visit brand takes more than traditional business strategies. We have invited business leaders who have bravely thought ...

+ MORE

9:30am-10:00am

30 minutes

Coffee and networking

Speakers
Speaker
+ MORE

10:00am-10:45am

45 minutes

Maximizing revenue during a recession: How top brands are adapting to maintain profits

Speakers
Speaker
John Teza - CEO, Hand & Stone Massage and Facial Spa
David Willis - CEO, European Wax Center

The current economic climate is a concern for many, and this session lights the way forward for beauty and wellness business owners and managers. Join us ...

+ MORE

10:45am-11:30am

45 minutes

The age of AGI: How Artificial Generative Innovation is transforming the way humans innovate

Speakers
Speaker
Joseph Sirosh, Vice President, Alexa Shopping | Amazon
+ MORE

11:30am-12:00pm

30 minutes

Beauty and wellness success in 2024 and beyond

Speakers
Speaker
Scott Missad - CEO, Win Beauty Solutions

Longtime industry veteran Scott Missad has spearheaded the success of notable brands like Redken, Sun Bum, and Gene Juarez Salons & Spas. He'll share his extensive experience of ...

+ MORE

12:00pm-1:00pm

1 hour

Lunch and Networking

Speakers
Speaker
+ MORE

1:00pm-5:00pm

4 hours

Zeenius Bar

Speakers
Speaker

When else do you get an in-person, all-access pass to product experts? Stop by to ask the Zenoti team your product-related questions.

+ MORE

Afternoon Breakout Sessions - Day 2

As you did yesterday, choose one option per time slot to further explore these themes:

  1. Accelerate business growth
  2. Engage and inspire staff
  3. Exceed client expectations
This is some text inside of a div block.

1:00pm-1:45pm

45 minutes

Zenoti magic: A deep dive into our new AI innovations

Speakers
Speaker
Sampath Thodupunuri - Vice President (Product Management), Zenoti

Join us for a deep dive into the AI features you can expect in the upcoming release. More detailed demonstrations will help you understand how you can apply innovative new technology to realize greater revenue and efficiency.

+ MORE
Accelerate business growth, Exceed client expectations
This is some text inside of a div block.

1:00pm-1:45pm

45 minutes

Making your data work for you: How to gather game-changing business insights

Speakers
Speaker
Ryan Abud - VP of Technology, Tricoci Salon & Spa
AnneMarie Krainich - Founder & CEO, Ottalaus Salon
Manish Goomar - Chief Digital Technology Officer, Options Medical Weight Loss

Too many beauty and wellness businesses suffer from the same conundrum - how to locate critical performance data and apply ...

+ MORE
Accelerate business growth, Engage and inspire staff
This is some text inside of a div block.

1:00pm-1:45pm

45 minutes

Capitalizing on Beauty and Wellness: Insights from leading venture capitalists

Speakers
Speaker
Philip Piro - Principal, Princeton Equity Group

Join a dynamic discussion on raising capital in the beauty and wellness industry. Leading venture capitalists will share their perspectives on the latest ...

+ MORE
Accelerate business growth
This is some text inside of a div block.

2:00pm-2:45pm

45 minutes

Bigger and bolder: Growth features in Zenoti

Speakers
Speaker
Raj Rayru - Vice President (Product Management), Zenoti

What does it take for today’s salons, spas, and medspas to grow their revenue? In this session you will learn how to use the various capabilities in Zenoti's growth framework ...

+ MORE
Accelerate business growth
This is some text inside of a div block.

2:00pm-2:45pm

45 minutes

New medspa revenue tools: How to succeed with memberships, packages, and gift cards

Speakers
Speaker
Donna Simonds - CEO, Laser MD
Julie Acarregui - CEO, Founder & Medical Director, PURE Medical Spa
Kate Dee, MD - Owner, Glow Medispa

As more people strive to become the 'best version of themselves' each year, the medspa industry is poised for rapid growth ...

+ MORE
Accelerate business growth
This is some text inside of a div block.

2:00pm-2:45pm

45 minutes

Cultivating careers: How to get the most glow up from your Gen Z staff

Speakers
Speaker
Van Council - Co-founder of Van Michael Salons
Paul Trieu - Director of IT, Evergreen Beauty College
Florence Gaven Rossavik, Co-founder, Fuzz Wax Bar

According to Bank of America strategists, today's 'Zillennials' are bringing unique needs and demands to the workforce - leaving ...

+ MORE
Engage and inspire staff
This is some text inside of a div block.

3:00pm-3:45pm

45 minutes

The tipping point: How MyZen can improve operations and employee experience

Speakers
Speaker
Sampath Thodupunuri - Vice President (Product Management), Zenoti

Today's stylists, aestheticians, and service providers want a better way to manage their earnings. In this session, you'll learn how MyZen improves employees’ cash flow ...

+ MORE
Engage and inspire staff
This is some text inside of a div block.

3:00pm-3:45pm

45 minutes

Scaling without growing pains: How to easily add new centers to your business

Speakers
Speaker
Cheryl Laing - COO, Foxy Box
Kyle Jones - Co-founder and Chief Innovation & Branding Officer, iCRYO
Lynn Heublein - Co-founder & CEO, SkinSpirit

When businesses expand into new locations, they tend to focus on tangible additions – bottom line expenditures like staff, equipment ...

+ MORE
Accelerate business growth

Get early access to the
Beauty and Wellness Summit

Register Now